Boeken over Hooggevoeligheid, Indigokinderen, Kristalkinderen, Nieuwetijds kinderen

Er zijn steeds meer boeken over hooggevoeligheid en Indigokinderen verschenen. We hebben er een aantal uitgezocht die interessant zijn. Je kunt ze kopen via een plaatselijke boekhandel of direct online bestellen door op een boek of een titel te klikken.

Handboek voor Gevoelige Mensen Handboek voor Gevoelige Mensen
Wim Kijne
prijs: € 17,95
Of je nu hooggevoelig, supergevoelig of gewoon gevoelig bent, gevoelig zijn is een gave waar je niet alleen mee kunt leren omgaan, maar waarvan je ook plezier kunt hebben. Een boek met veel informatie en meer dan 100 doelmatige oefeningen.

Lichtkinderen Lichtkinderen
B. Mohr
prijs: € 12,50
Spelenderwijs spiritualiteit en creativiteit ontwikkelen bij jonge kinderen. Spelletjes, oefeningen en rituelen

 
De Indigo-kinderen De Indigo-kinderen
L. Carroll & Jan Tober
prijs: € 15,90
Indigo-kinderen vertonen geheel nieuwe en ongebruikelijke psychologische eigenschappen en een gedrag en bewustzijn die niet eerder in de geschiedenis werden aangetroffen. Hun bijzondere gedragspatronen vergen van ouders en opvoeders nieuwe methoden van benadering
 
Indigo-kinderen als geschenk en uitdaging Indigo-kinderen als geschenk en uitdaging
Carolina Hehenkamp
prijs: € 17,50
Indigo-kinderen, nieuwetijdskinderen, sterrekinderen, het zijn verschillende benamingen voor eenzelfde verschijnsel dat de laatste jaren in toenemende mate gesignaleerd wordt: er komen relatief meer kinderen op de wereld die 'anders' zijn. Dat kan zich uiten in hoogbegaafdheid, overgevoeligheid, een sterke intu�tie, paranormale begaafdheid of hyperactiviteit. Dit boek biedt een actueel overzicht van de talrijke aspecten van dit verschijnsel.
 
Nieuwetijdskinderen Nieuwetijdskinderen
Carla Muijsert-van Blitterswijk
prijs: € 13,50
De kinderen van deze tijd zijn 'anders'. We kunnen er immers niet langer omheen dat steeds meer kinderen met hun uitspraken en handelingen ons iets proberen duidelijk te maken. De eigenschappen en gedragsuitingen die ze laten zien horen bij een spiritueel mensbeeld. Ze maken ons duidelijk dat ze eerder vanuit hun intu�tie dan vanuit een verstandelijk beredeneren leven en dat ze zich heel bewust zijn van zichzelf. Dit boek gaat over de vraag wat dit precies betekent.
 
Indigo-kinderen opvoeden en begeleiden Indigo-kinderen opvoeden en begeleiden
Carolina Hehenkamp
prijs: € 17,50
Dit is het tweede boek van Carolina Hehenkamp over indigo-kinderen. Het boek bestaat uit twee delen: In het eerste deel doet zij een klemmend beroep op de ouders om deze kinderen niet als een probleem te zien maar als een geschenk dat hen de mogelijkheid biedt om de verantwoordelijkheid voor de opvoeding in eigen hand te nemen. Daartoe geeft zij uitgebreide informatie over de aura, de chakra's en de energiehuishouding van deze kinderen. In het tweede deel van dit boek geeft zij een grote verzameling praktische tips voor een liefdevolle opvoeding en begeleiding van deze kinderen. Deze oefeningen zijn ontwikkeld en uitgeprobeerd in haar eigen praktijk. De ouder of opvoeder dient daar een eigen keuze uit te maken omdat elk indigo-kind anders is. Bijzonder ontroerend en inspirerend zijn de talrijke verhalen en uitspraken van indigo-kinderen en hun ouders over hun persoonlijke ervaringen.
 
Kinderen van nu Kinderen van nu
Blackburn Losey, M.
prijs: € 16,50
De auteur is spiritueel genezer en stuitte in haar praktijk op steeds meer nieuwetijdskinderen. Deze kinderen zijn met een speciale opdracht op aarde gekomen, namelijk om het (spirituele) evolutieproces van de mens versnellen en daarmee het leven op aarde te veranderen. Zij zijn daarom anders: erg druk (ADHD-achtig) of erg rustig (autistisch), maar vooral zijn ze wijs. Het probleem waar deze nieuwetijdskinderen tegenaan lopen, is dat hun omgeving hen niet begrijpt. Met de juiste begeleiding en zorg functioneren deze kinderen een stuk beter. De auteur bespreekt de verschillende type kinderen (indigo-, sterren- en kristalkinderen etc.) en laat ook de kinderen in het boek aan het woord. Zij moeten bijvoorbeeld gevestigde patronen doorbreken of de vrede bevorderen. Het boek verduidelijkt veel en kan een goede steun zijn bij het begeleiden van kinderen die 'anders' zijn.
 
Kinderen van deze Nieuwe Tijd Kinderen van deze Nieuwe Tijd
Angel
prijs: € 18,95
De aarde is volop in beweging. Een bijzondere, boeiende tijd is aangebroken! Het bewustzijn op aarde zal door een evolutiesprong in de tijd overgaan van de 3e naar de 5e dimensie. We zullen ons in deze nieuwe fase van ontwikkeling door middel van transformatie gaan zuiveren van oude ballast om een groei door te gaan maken van de oude aardemens naar een kosmische mens met vele nieuwe vermogens o.a. op het gebied van communicatie. Ons bewustzijn zal daartoe worden verruimt van een 7-tallig naar een 13-tallig stelsel van chakra's, waardoor het ook mogelijk zal worden ons in verschillende andere dimensies te gaan begeven. Een volgende fase is aangebroken in het spel van de aarde, waarbij het polariteitbeginsel langzaam maar zeker plaats gaat maken voor een nieuw uitgaanspunt van Eenheid en Liefde. Het wordt mogelijk je eigen hemel op aarde te gaan scheppen, waarbij de liefde je belangrijkste hulpbron zal zijn. Deze golf van bewustwording op aarde zal verregaande veranderingen tot gevolg hebben.
 
Het intuitieve kind Het intuitieve kind
B. Jager
prijs: € 11,12
Waarom huilde Janine als baby zo langdurig dat haar ouders er wanhopig van werden? Hoe kan het dat ze als kleuter van vier uitspraken doet die haar omgeving verbazen? Wat bedoelt ze als ze zegt dat ze uit het licht komt? Hoe kan ze weten wat haar moeder denkt? Janine is een nieuwetijdskind. In deze tijd worden er vele geboren: kinderen met een bijzonder ontwikkeld bewustzijn. Het zijn, wat men wel eens noemt, 'oude zielen'. Ze komen uit een hoge sfeer en hebben voor hun geboorte een bijzonder zware taak op zich genomen: de mensheid te helpen op aarde een sfeer van harmonie, vrede en geluk te cre�ren. Al van jongs af aan zijn de meesten zich van hun hoge roeping bewust. Maar de tegenstelling tussen de wanne, lichte sfeer waarin ze voor hun geboorte verbleven en de koude, donkere aardse sfeer is voor velen van hen dikwijls te groot. Vandaar het intense verdriet en de wanhoop om wat verloren ging. Over dit soort kinderen gaat dit boek. Het geeft informatie over de psychische achtergronden, het bijzondere bewustzijn, de wijze van waarneming van deze kinderen. En ook over de problemen waarmee zowel deze kinderen als hun omgeving geconfronteerd worden. Het boek gaat ook in op de vraag hoe deze kinderen zouden moeten worden benaderd. Voor allen die met kinderen omgaan, ouders, opvoeders en hulpverleners, kan het daarom een belangrijke informatiebron zijn.